Skip to main content

Романтика УКРАСА НА ВАШАТА СВАТБА,БАЛ, КРЪЩЕНЕ, ПАРТИ, ЮБИЛЕЙ, БИЗНЕС -сватбени декори и украси под наем --Wedding DECORATION -WEDDING DECOR

ЗА НАС
КОНТАКТ С НАС
FACEBOOK
УСЛУГИ
УСЛУГИ-СОФИЯ
ВОДЕЩ ЗА СВАТБА
ВОДЕЩ ЗА ПАРТИ И БАЛ
ОФИС
GALLERY 1
GALLERY 2
GALLERY 3
GALLERY 4
GALLERY 5
GALLERY 6
GALLERY 7
GALLERY 8
GALLERY 9
GALLERY 10
GALLERY 11
GALLERY 12
GALLERY 13
GALLERY 14
GALLERY 15
GALLERY 16
GALLERY 17
GALLERY 18
GALLERY 19
GALLERY 20
GALLERY 21
GALLERY 22
VINTAGE STYLE
БИТОВИ РЕСТОРАНТИ
GALLERY SEA WEDDING
ГАЛЕРИЯ МОРСКА СВАТБА 1
GALLERY SEA WEDDING 2
ГАЛЕРИЯ МОРЕТО 3
ГАЛЕРИЯ ВАРНА
ГАЛЕРИЯ КАВАРНА
ГАЛЕРИЯ БАЛЧИК
GALLERY THE BEST
GALLERY THE BEST 1
КЪНА / KINA
СЮНЕТ Syunet
ГАЛЕРИЯ-СОФИЯ
ГАЛЕРИЯ 1-СОФИЯ
ГАЛЕРИЯ 2-СОФИЯ
ГАЛЕРИЯ 3-СОФИЯ
ГАЛЕРИЯ 4-СОФИЯ
ГАЛЕРИЯ 5-СОФИЯ
ПАРТИ
ПАРТИ 1
ПАРТИ 2
КЕТЪРИНГ
РЕСТОРАНТИ
УКРАСИ БАНСКО К-С ПРИМИЕР
ИДЕИ ЗА ВЛЮБЕНИ
МЕДЕН МЕСЕЦ ОФЕРТИ
КРЪЩЕНЕ
БАЛОВЕ
КОЛЕДА
УКРАСА НА АВТОМОБИЛИ
ДВОРЕЦА В БАЛЧИК
ЦЕНИ
Member Login
 

КРЪЩЕНЕ

Кръщенето е много важен момент от живота на всеки християнин. След като детето ви бъде кръстено, от него момент то получава за цял живот своя ангел пазител.

За това символиката на този ден са само християнски мотиви, които да отличават празника”кръщене” от детско парти или рожден ден. Основните символи са кръста и ангела пазител. Естествено те биха могли да бъдат допълнени с други детски мотиви-обувчици, цветя, пеперуди, анимационни герои, но гостите и самото дете трябва да усещат присъствието на християнския дух.

 Тайнството „Свето Кръщение” се извършва само веднъж и е неповторимо като раждането на човека.
      Кръщенето е първото тайнство, което приобщава към християнството. Особено важен е изборът на този, който ще въведе новия християнин във вярата. Той става негов духовен баща. Заедно с родителите той се грижи за кръщелника си и го напътства в праведен живот.

В църквата:За извършване на ритуала е необходимо в църквата да се занесе:

·                  Голяма кърпа за кръщавания – в нея той се поема от кръстника си. Най-често тази кърпа е бяла – символ на чистотата и невинността на новопокръстения. Много по-често кърпата се пази като спомен от този ден без да се използва.

·                 Малка кърпа и сапун за ритуално измиване на ръцете на свещеника, преди започване на ритуала.

·                  Нови дрехи за кръстения – При дрехите отново белия цвят е символ на чистотата и невинността на новопокръстения..

·                 Китка за поръсване – стара традиция е в китката да има едно червено цвете, здравец и босилек. Дръжката на китката се връзва с червена панделка за здраве.

  • Кутия с християнски мотиви за подарък на детето ви, като спомен от този ден-кръстче, икона, медалион с кръст,  ДЕТСКА МАЛКА БИБЛИЯ ,
  • Кутия за кръщене- сапун, специално оформено и декорирано шишенце с олио
  • Носи се отделно шише с олио за църквата 
  • Декоративни кутийки за съхранение на отрязания кичур коса.

·        Специални кутии за поставяне на всички дрешки и аксесоари, които могат да са украсени с дантели и воали или да са под формата на големи плюшени играчки или много големи весело декорирани подаръчни пликове с много панделки


 

Подарък за детето: Кръстникът или родителите подаряват на кръщелника си малко златно или сребърно кръстче или ангелче, което се освещава по време на ритуала и се носи цял живот като символ на Христова вяра. 

 
ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА
СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ
ДОБРИЧ
 
 
  
 
 
 
 МОДЕЛИ ЗА УКРАСА НА КУПЕЛ ПОД НАЕМ
 
МОДЕЛ 1
 
 
 
МОДЕЛ 2
 
 
 
МОДЕЛ 3
 
 
 
МОДЕЛ 4
 
 
 
 МОДЕЛ 5
 
 
 
 
КРЪСТ-СИМВОЛ НА ХРИСТИЯНСТВОТО
 
 
АРКА-СИМВОЛ НА ПОБЕДАТА
 
 
КУТИЯ ЗА НОВИ ДРЕХИ И ХАВЛИЯ 
 
КОШНИЧКА ЗА ПОДАРЪЧЕТА 
 
 

·        СВЕЩИ:

Свещи – Неоходими са три свещи – една за кръстника, една за кръщелника и една за купола. В повечето случай се закупуват и свещи за всеки от присъстващите гости. За да се различава от останалите свещта на кръщавания се декорира, като декорацията може да включва, както само една панделка, така и пищни воали, плюшени играчки, цветя и тн. Стилът и цветовата гама на декорация на свещта следва цялостната цветова и идейна линия на събитието. След кръщенето свещта се съхранява в дома на кръщелника и може да бъде палена на рождените му дни, в датата на кръщението, на именния му ден или преди важно събитие в живота на кръстения. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Декорация от цветя на купела за кръщаване

Кръщенето е първото тайнство, което приобщава към християнството всеки човек, пожелал да влезе в редиците на вярващите. Кръщението се извършва от свещеник като кръщавания се потопява три пъти в купела със свещена вода в името на Отца, Сина и Св.Дух. Кръстеният младенец се очиства от греха на родителите си, а ако е възрастен от - от първородният грях и от греховете, натрупани до кръщенето.Преди потопяването във водата свещеникът миропомазва кръщавания, като прави малки кръстчета на челото, гърдите ръцете му с осветен елей. Така се освещават ума,чувствата и волята му.В църквата най-често се украсява купола, в който се потапя детето при кръщаване, както и могат да се поставят стойки с цветни аранжировки

 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
  
  
  
 
 
 
  
 
 
УКРАСА НА ПРАЗНИКА 
 
  
  
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

        УКРАСИ НА КРЪЩЕНЕ

 

·        ПОГЛЕДНЕТЕ В ГАЛЕРИЯ-ПАРТИ

 

КРЪЩЕНЕТАТА НА МОИТЕ ДЕЦА ПРЕДИ 12 И ПРЕДИ 6 ГОДИНИ 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
УКРАСИ  ОТ ГЪРЦИЯ
ГЪРЦИЯ ИМА ИЗГРАДЕНИ ТРАДИЦИИ В УКРАСАТА НА КРЪЩЕНЕТА. НАШИ КОЛЕГИ ОТ ГЪРЦИЯ НИ ПРЕДОСТАВИХА СНИМКИ НА ТЯХНИ УКРАСИ, КОИТО ВИ ПРЕДЛАГАМЕ В НАШИЯ САЙТ.